ZAGREB, VITIČEV NEBODER, 3-SOBAN STAN

7, Ulica Matka Laginje, Donji grad, Zagreb, Grad Zagreb, 10009, Hrvatska
  • na upit

Description

 

ZAGREB, VITIČEV NEBODER, 3-SOBAN STAN

Prodaje se prekrasan 3-soban stan na drugom katu u Laginjinoj ulici u zgradi koja je kompletno obnovljena 2017 godine i predstavlja zaštićeno kulturno dobro ( na obnovi se radilo punih deset godina). Uz estetsku zgrada je dobila i energetsku učinkovitost jer je obnovom ostvarena ušteda energije od čak 68%.

Vitićev kompleks u Laginjinoj 7 i 9 stručni krugovi smatraju jednim od ključnih arhitektonskih ostvarenja hrvatske moderne arhitekture. Slijedeći postavke koje je u to vrijeme postavio Le Corbusier, tada uz Mies van der Rohea i Louisa Kahna vodećeg arhitekta tog razdoblja, a čije postavke se i danas smatraju naprednima, Vitić je interpretirao zgradu Unité de Habitation u Marseillu u donjogradskom zagrebačkom kontekstu. Kompleks se gradio od 1958 do 1962 godine a čine ga 3 zgrade; neboder, trokatnica i četverokatnica.

Predmetni stan svojom kvadraturom od  90,10 m2 predstavlja pravu rijetkost jer su inace svi stanovi pojednake veličine od oko 70 m2  što je u to vrijeme predstavljalo ideju “jednakosti”.

Stan se nalazi na 2 katu a sastoji od ulaznog prostora, kuhinje sa blagavaonicom,hodnika,degažmana, prostranog dnevnog boravka sa izlazom na lođu, 2 spavaće sobe, izbe, kupaonice i toaleta. Stanu pripada i spremište u podrumu zgrade. Dnevni boravak gleda na park i zelenilo. Stan je u odličnom stanju ali zahtjeva manju adaptaciju. Više informacija na upit.

 

 

Details

Property ID
mk2021-3
Bedrooms
2
Rooms
3
Bathroom
1
Property Size
90
Obnovljeno 13 svibnja, 2021 at 3:37 pm

Address

  • City Centar, Center, Zagreb
  • State/county Hrvatska

Compare listings

Compare
Immo Kunst Company
  • Immo Kunst Company